Ķirbim piemīt ļoti daudz labu īpašību. Tas satur vitamīnus, mikroelementus, paātrina vielmaiņu. Ja ir vēlme, var arī paeksperimentēt ar garšvielām. Liekot klāt dažādas sastāvdaļas , jūs iegūsiet aizvien jaunus desertus!
Sastāvdaļas
- 1,5 kg ķirbis
- 1,2 kg cukurs
- 300 g apelsīnu
- 5 g vanilīna
- 0,6 kg žāvētas aprikozes
Pagatavošana
- Ķirbi nomazgā, sagriež gabalos, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
- Tāpat mazgā apelsīnus, mizo, noņem arī balto apvalku. Mīkstumu sagriež un izņem sēkliņas.
- Nomazgā aprikozes un aplej ar vārošu ūdeni. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nosusina un sagriež salmiņos.
- Liekam visu katlā un pieberam klāt cukuru. Vāram uz lēnas uguns, maisot, ik pa laikam noņemot putas, apmēram 15 minūtes.
- Tad atdzesējam. Atkal vāram uz lēnas uguns 15 minūtes. Šo procedūru atkārtojam 2-3 reizes.
- Piektajā reizē pievienojam klāt vanilīnu un uzvārām. ( skatieties, lai nepiedeg)
- Tad karstu salejam sterilās burkās. Cieši aiztaisām vākus un noliekam glabāties.
Labu apetīti!