Recepte ķirbju, žāvētu aprikožu un apelsīnu ievārījumam. Tas ir izsmalcināti garšīgs salds našķis, iesaku nogaršot

Ķirbim piemīt ļoti daudz labu īpašību. Tas satur vitamīnus, mikroelementus, paātrina vielmaiņu. Ja ir vēlme, var arī paeksperimentēt ar garšvielām. Liekot klāt dažādas sastāvdaļas , jūs iegūsiet aizvien jaunus desertus!

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg ķirbis
  • 1,2 kg cukurs
  • 300 g apelsīnu
  • 5 g vanilīna
  • 0,6 kg žāvētas aprikozes

Pagatavošana

  • Ķirbi nomazgā, sagriež gabalos, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  • Tāpat mazgā apelsīnus, mizo, noņem arī balto apvalku. Mīkstumu sagriež un izņem sēkliņas.
  • Nomazgā aprikozes un aplej ar vārošu ūdeni. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nosusina un sagriež salmiņos.
  • Liekam visu katlā un pieberam klāt cukuru. Vāram uz lēnas uguns, maisot, ik pa laikam noņemot putas, apmēram 15 minūtes.
  • Tad atdzesējam. Atkal vāram uz lēnas uguns 15 minūtes. Šo procedūru atkārtojam 2-3 reizes.
  • Piektajā reizē pievienojam klāt vanilīnu un uzvārām. ( skatieties, lai nepiedeg)
  • Tad karstu salejam sterilās burkās. Cieši aiztaisām vākus un noliekam glabāties.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru